Jumaat, 30 April 2010

DARUL SYIFA...@ BANDAR BARU BANGI

assalamualaikum...alhamdulilah...masih lagi bernafas dimuka bumi ini......tanggal 27hb april,2010 lebih kurang pukul 4ptg...ketika aku lewat menunaikan solat zohor kerana tertido...aku dpt rasakan badan nie semacam je....nafas turun naik..kaki sebelah kiri kejang dan tekanan darah tinggi tak menentu...sekejap 145/98, sekejap 156/97 ...Aku jadi resah lantas cuba check bp sentiasa dan selepas solat asar terus call suami minta pulang segera kerana aku dah rasa semacam...macam nak mati pun ade juga....mata tiba2 jadi kabur dan kepala nie sakit sangat....aku cuba tenangkan diri dan baca al-quran tapi dah boleh lagi nak baca....YA ALLAH..kenapa denganku.....selepas itu aku hubungi mak di kg, mula ingat tak nak susahkan dia tapi aku benar2 perlukan dia saat2 begini....lalu aku minta datang segera sebab aku rasa terlalu sakit dan uzur sangat....pukul 5.00ptg suami sampai di rumah..terus dia check tekanan darahku sampaikan tak boleh dibaca lagi....aku cuba makan tapi terluah balik dan terus aku minta suami hantarkan ke hospital dengan segera...sampai hospital..kepala nie terlalu berat dan dibawa berjumpa doktor dengan segera,alhamdulilah tindakan segera di ambil, dimasukkan drip, diperiksa darah, dia org minta buat xray, checking jantung masukkan ubat.....sejam kemudian aku rasa sakit kepala hilang sikit demi sikit....keputusan darah nampaknya ok cuma urea aku tinggi...tekanan darah tinggi sebab tue jadi macam tuee...aku tak tahu apa yang aku makan tapi seinggat aku tghhari tadi makan kerabu pegaga dan mangga, mungkin mangga memang tak leh makan....degil nak juga makan....doktor minta aku admit wad...tapi aku bagi tahu...doktor pakar, dato dr wan shariah dan dr.lily kata memang urae naik tinggi kalau makan steroid....last2 doktor kata ok...kalau sesak nafas, sakit kepala kena datang balik dan admit wad.....alhamdulilah aku bleh balik....kalau tak berapa lama laaa kat wad tue,,jadi bahan uji kaji lak...kesian sangat dengan mak dan ayah..terpaksa berkejar ke sini dengan kereta.....setiap setengah jam sentiasa call tanya perkembangan....dia org sampai umah aku jam 4pagi...dengan ditemani sepupuku, FAUZI...TERIMA KASIH DIK sebab sudi bawa mak njang ngan paknjang....terima kasih mak ayah...jasamu dan kasih sayangmu akanku kenang sampai akhir hayat ku.....

Keesokkan ayah dan mak terus bawa aku berubat di DARUL SYIFA @ BANDAR BARU BANGI....alhamdulilah aku jadi semakin segar dan akan berulang ke sana selepas ini.......kesian pula aku tengok mak...yang agak keletihan...MAAFKAN ANAK MAK NI YER MAK...DAH SUSAHKAN MAK .......TAPI ANAK MAK NIE MENANG PERLUKAN MAK SANGAT SEKARANG NIE...........malam tue pula adib banyak meragam..asyik nangis jerr...ntah ape kena pun tak tahu...sian anak mama...esoknya pula setelah adib ke sekolah,,mak dan ayah bercadang utk pulang ke kedah........

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Catat Ulasan